Flared Jeans Combineren - Flared - Broek - Uitlopend - Trend

Flared Jeans Combineren - Flared - Broek - Uitlopend - Trend

Een flared jeans is de musthave van 2019! Hoe kun je deze flared broeken combineren? Draag een flared jeans op een festival of draag deze flared spijkerbroek gewoon naar je werk!

Flared Jeans

 

Een paar flared jeans is niet voor iedereen weggelegd: you love it or you hate it. Veel mensen vinden de wijde pijpen verschrikkelijk, maar wij zijn helemaal fan! Je ziet ze tegenwoordig in heel veel varianten: van zwart tot een mooie denim washing. Om te beginnen maakt hij je benen eindeloos lang (niet verkeerd toch!), zeker als je hem tot net over je schoenen draagt. Nog een mooie bijkomstigheid; hij maakt slank. Heb je wat meer curves? Ook voor jou is een flared jeans heel mooi! En als laatste pluspunt; het geeft je figuur zo een mooie vrouwelijk shape. De balans tussen je boven en onderbeen is veel beter!

Ook kun je de flared jeans met elke top goed combineren, maar een strakke top staat  het mooist. Omdat de pijpen al wijd zijn, breng je de balans mooi terug door een strakke top aan te trekken. Wil je toch een wijdere top aan? Stop dan een deel van de top aan de voorkant in je broek. Dit zorgt ervoor dat je taille goed zichtbaar is.

Ook leuk is een crop top met blote schouders: de ultieme boho look. Of je kan de flared jeans combineren met een blazer of jasje dat getailleerd is. Als je ervoor kiest om je shirt in je broek te stoppen, draag dan een mooie riem om je look af te werken. Jij kunt een flared jeans combineren met diverse kledingstukken. Op dagen dat het heerlijk weer is kun jij namelijk een high waist variant dragen met een leuke blouse. Maak je outfit af met een leuke blokhak of sleehak en een tasje.  Jij kan een flared jeans outfit voor iedere gelegenheid gebruiken. Of jij nu een dagje thuis zit of juist de jeans naar je werk draagt, het kan allemaal met deze broek. Het is maar net hoe je de rest van je outfit hier op afstemt. Draag jij een stoere sneaker en een oversized trui dan zul je comfortabel de dag door komen.

 

Bootcut of Flare Jeans?

 

Wat is eigenlijk het verschil tussen die 2? Een flared jeans is eigenlijk ‘gewoon’ een broek met wijde pijpen. Meestal is dit de benaming voor een spijkerbroek die vanaf je knieën naar beneden wijder wordt, maar er zijn ook broeken die al vanaf de heupen wijd vallen. Dit model was in de jaren ’70 ontzettend populair.

Een bootcut jeans is een jeans met een klein beetje wijde pijpen. De pijpen zijn dus minder wijd dan bij een flared jeans, meer richting een straight jeans (met rechte pijpen). Hier geldt wel dat de pijpen op de bovenbenen nog strak zitten, en van de knie naar beneden iets wijder worden. Hierdoor is de broek makkelijk te dragen over laarzen (vandaar de naam ‘bootcut’).

In beide gevallen (bootcut en flare) vind ik zelf altijd dat je benen er ontzettend slank van lijken! En ze zijn te combineren met allerlei schoenen: van flatjes tot sandalen, van sneakers tot laarzen: alles kan er onder.