Influencer worden Instagram? Promoter - Geld verdienen

Influencer worden Instagram? Promoter - Geld verdienen

WIl jij influencer worden op Instagram? En wil je graag promoter worden en geld verdienen met Instagram?

Onze webshop wordt meerdere keren per dag benaderd door (beginnende) influencers met de vraag om samen te werken. Alleen is het niet helemaal duidelijk wat wij verwachten en waar wij naar op zoek zijn. Wil jij een influencer worden op Instagram en lijkt het jou leuk om als promoter gratis kleding te ontvangen? Waar letten wij op?

Influencer worden op Instagram!

Je kijkt en scrolt elke dag door fantastische foto’s op Instagram. Je hebt verhalen gehoord over mensen die betaald worden om te reizen, die gesponsord worden door toffe merken, en dat wil jij ook! Hoe lekker is het om zelf je dag te bepalen en geld te verdienen met foto’s maken en dan krijg je ook nog eens dagelijks gratis make-up en kleding!  Wil jij ook geld verdienen als Instagram Promoter?

 

Wat is een Influencer?

Je bent een influencer als je veel invloed hebt op het (koop)gedrag van andere. Zo maak je als influencer veel reclame/promotie voor merken en bedrijven. Ook hebben ze vaak veel volgers op social media.

 

Tips en tricks voor Instagram:

 

It’s all about the photo. Na het fotograferen begint pas het echte werk: het bewerken van de foto. Het is het handigst om dit via een laptop te doen. Veel influencers gebruiken speciale apps om de foto nog mooier te maken.

 

Storytelling! Denk na over het verhaal wat je wil vertellen. En dan bedoelen we over je gehele Instagram. Dus denk aan een thema. Probeer ervoor te zorgen dat alle foto’s mooi naast elkaar staan. Let op de kleuren.

 

Feed, feed! Een perfecte feed klinkt moeilijker dan dat het is. De app Lightroom en Photoshop zijn ideaal voor een perfecte feed.

 

Post regelmatig! Elke dag een foto in je feed en 2 of 3 stories per dag.  Als je zichtbaar bent op Instagram Stories, dan ben je ook zichtbaarder op de tijdlijn en ontvang je dus meer likes.

 

Hoeveel geld verdien je als influencer?  

Er is heel weinig over bekend maar er is een gouden regel onder de instagrammers.
Volgers : 100 = Bedrag

Dus stel een influencer heeft 40.000 volgers. 40.000 : 100 is 400,-
Dit is het bedrag wat deze influencer kan vragen. Natuurlijk moet ze wel nog aan de overige voorwaarden voldoen en bij het merk passen. Een influencer of promoter die bijvoorbeeld 900.000 volgers heeft kan ongeveer 9000 euro vragen. De prijzen verschillen omdat dit te maken heeft met het merk, en hoeveel volgers die persoon uit een bepaald land heeft. Maar dit is ongeveer wat een influencer kan verdienen met Instagram. Ook verschillen de prijzen voor een promotie in stories.

 

Wat heel belangrijk is om te weten!

 

Instagram werkt met een algoritme en als je zelf erg actief bent op instagram ben je ook meer zichtbaar voor jouw volgers. Probeer dus elke dag iets te posten en meerdere stories per dag te plaatsen. Vergeet ook zelf niet veel te liken en reacties te plaatsen bij andere instagrammers zodat je ook voor hun zichtbaar blijft. consistancy is key op Instagram. Vooral in het begin, als je druk bezig bent met het opbouwen van een trouwe achterban, dan is het belangrijk dat je dagelijks iets online zet. Plan bijvoorbeeld 1 dag in de week in waarop je al je foto’s schiet. Plannen is belangrijk. Zo kun je gestructureerd werken en heb je meer rust in je hoofd omdat je dan niet dagelijks een foto hoeft te maken en te bewerken voor Instagram.

 

Afgelopen jaar introduceerde Instagram een nieuw algoritme waardoor posts niet chronologisch meer in tijdlijnen verschijnen en het dus kan zijn dat je volgers niet al je berichten meer zien. Zij zien namelijk de berichten in hun tijdlijn van de accounts waar ze de meeste interactie mee hebben. Om toch gezien te worden en op te vallen bij je volgers is het het beste om drie keer per dag met een paar uur er tussen, iets nieuws op Instagram te plaatsen. Haal je de 3x per dag niet, zorg er dan voor dat je minimaal 1x per dag iets plaatst, haal je de 3x per dag wel, zorg er dan voor dat je niet veel meer gaat plaatsen.

 

Zorg er ook voor dat je zo nu en dan zelf in beeld komt op je Instagram feed en niet enkel foto’s hebt van bijvoorbeeld je huisdier. Door zelf in beeld te komen kan diegene die je foto bekijkt zich veel beter aan je binden.Zet jezelf dus ook in de spotlight.

 

Wat zijn de valkuilen voor beginnende influencers en promoters?

Wij letten op heel veel dingen. Wat moet je niet doen?

 

Weinig foto’s in je feed. Ook al heb je 20.000 volgers… Een succesvolle instagram promoter heeft veel foto’s en deze foto’s vertellen een mooi verhaal.

 

Slechte kwaliteit foto’s. Ook dit zien we regelmatig. Wil je later echt geld verdienen met instagram? Investeer dan in mooie foto’s. Veel telefoons maken tegenwoordig al hele scherpe foto’s.

 

Teveel fotobewerking. Foto’s mogen uiteraard bewerkt worden maar het moet er nog wel geloofwaardig uitzien.

 

Volgers kopen. Nooit volgers kopen! Het verpest je instagram. Wij werken ook met een tool zodat wij kunnen zien wie van onze influencers en promoters volgers gekocht hebben. Deze app scant door je volgers en laat zien hoeveel uit nederland komt en welke leeftijd. Door deze tool hebben wij al meerdere inlfuencers alsnog afgewezen. Was het voor de verandering van het algoritme vooral belangrijk dat je heel veel volgers had om geld te verdienen, nu zijn de reacties en likes veel belangrijker geworden. Je hebt nu veel meer aan een account met een paar duizend volgers waar de engagement hoog ligt, dan aan een account met 10.000 volgers en nul engagement. Ga dus vooral geen geld steken in het kopen van volgers maar besteed tijd aan het socializen met je volgers.

 

Wil jij promoter worden voor ons merk? Volg ons op Instagram @ibizifashionnl en stuur ons een mailtje: [email protected]

YouTube - Geld verdienen met YouTube & Instagram